برای دست یابی سریع به محتوا، کدهای کیو آر از طریق گوشی های هوشمند قابل دسترسی است. این کدها معمولا به صورت سیاه و سفید هستند اما امکان استفاده از رنگ و طراحی خلاقانه در آنها وجود دارد.
این کدها کاربردهای فراوانی دارند که به چند نمونه از این کاربردها اشاره می کنیم:
توجه: Qrcode شامل خود کاتالوگ، فایل های مختلف (PDF، تصویر، ویدئو و …)، منو و … نمی باشد، بلکه تنها لینک جایی که این اطلاعات را آپلود کردید شامل می شود.
به عنوان مثال شما یک منو برای رستوران دارید و می خواهید برای آن Qrcode تولید کنید، باید منو را در یک هاستینگ یا فضای اینترنتی (مثلا Google Cloud) آپلود کنید. سپس لینک آن قسمت را تبدیل به Qrcode کنید. با اسکن qrcode کاربر به آدرسی اینترنتی فایل شما منتقل می شود.
بارکدخوان یک بعدی upc لاور با اعداد موازی سیاه نشان داده می شوند و شایع ترین نوع آنها را احتمالا در فروشگاه ها مشاهده کرده اید. یک بارکد تک بعدی توانایی نگه داری ۲۰ تا ۲۵ کاراکتر را درخود دارد.
کدهای دوبعدی که شایع ترین آنها کیو آرها هستند که برای بازاریابی و تبلیغات استفاده می شود. این کدها می توانند اطلاعات عمومی و افقی داشته باشند و اطلاعات بیشتری را ذخیره کنند. آن ها می توانند به وب سایت پیوند داده شوند و برای ردیابی محصول و … مورد استفاده قرار بگیرند. این کدها توانایی نگه داری اطلاعات بیشتری نسبت به بارکد یک بعدی است. البته باید توجه کرد هرچه تعداد کاراکترهای qrcode بیشتر باشد، امکان خطا در خواندن بیشتر خواهد شد و ممکن است دستگاه های بسیار محدودی بتوانند آنرا رمز گشایی کنند.